zondag 13 april 2014

San Francisco-Fishermans Wharf-Golden Gate Bridge-Chinatown

Vandaag hebben we een aantal highlights van San Francisco bezocht. We zijn vanochtend gestart met de street car die ons naar Fishermans Warf heeft gebracht.
Het was nogal bewolkt en fris toen we daar aankwamen. En zag er (nog) niet al te vrolijk uit. Later op de dag klaarde het flink op en hebben we zelfs de zon gezien.

Na een wandeling hebben we pier 39 bezocht en hebben we 2 fietsen gehuurd. Met de fiets zijn we naar de Golden Gate Bridge gegaan. Dat is weer eens wat anders dan te voet of met de auto.

We zijn via het park en een stukje strand gefietst. Leuk om te zien hoe iedereen lekker buiten is. Aan het hardlopen, picknicken, voetballen, wandelen (met de hond): genieten van het weekend.
We hebben op ons gemak gefietst en onderweg foto's gemaakt. Hoe dichter we bij de Golden Gate Bridge kwamen, hoe harder we de wind voelde waaien. 

 
Van een afstandje leek de brug niet zo groot/lang, maar als je er eenmaal op fietst dan merk je dat het wel anders is.
Op de brug heb je aan beide kanten een mooi uitzicht. Aan de ene kant water met strandjes, aan de andere kant 'het vaste land' van San Francisco waar we hebben gewandeld en gefietst.

Na een kleine 3 uur hebben we de fietsen teruggebracht. We hebben even de tijd genomen om te lunchen. Het restaurant lag aan het water waar de zeeleeuwen lagen. De meeste waren continu aan het zonnen/slapen. Een enkeling hebben we even zien zwemmen.

Na de lunch zijn we naar 'Crookedest Street' gelopen. De wandeling hier naartoe heeft stijlere stukken dan de wandeling in Zion, ongelooflijk. We zien de auto's langzaam het stijle/kronkelige weggetje afkomen. Een leuk plaatje.

Vanuit hier hebben we een klein stukje met de Cable Car gereisd. We hebben ca 20 minuten in de wachtrij gestaan om überhaupt op te kunnen stappen. Maar we vonden toch echt dat zo'n ritje erbij hoort:)

Vanuit het eindpunt van de Cable Car zijn we naar China Town gelopen. Heel apart om te zien dat je ineens in de Chinese wijk staat. Dat geeft meteen een andere indruk en sfeer. De straten zijn versierd met lampionnen en overal zie je eettentjes tussen de winkeltjes.

Vanuit China Town zijn we teruggelopen naar het hotel. Allebei moe van de drukke dag maar zeer voldaan.












2 opmerkingen:

  1. Een nieuw avontuur in San Francisco, wat een belevenissen weer en mooie bezienswaardigheden!
    Sportief op de fiets,prachtige foto's!!!
    Veel plezier met een nieuw avontuur, geniet ervan, we volgen jullie graag tijdens de mooie reis!

    liefs xxxxx ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. allo , allo, jullie zullen het niet geloven maar.........deze reis van San Francisco-Fishermans Wharf- Golden Gate Bridge en Chinatown heb ik toevallig ook gedaan . (ahum) met dank aan jullie verslag met leuke foto's .
    Goed gedaan om een foto van die ongelofelijke slingerweg te maken. Ik heb wederom genoten v.h. verslag, liefs en groetjes van ons uit W&A.

    BeantwoordenVerwijderen