zaterdag 5 april 2014

Zion part II

Na een goede nachtrust (ieder in een eigen bed!) beginnen we vandaag aan de eerste hele dag in Zion.
We rijden zelf met de auto naar het Visitor centre en pakken daar de shuttlebus. We stappen uit bij The Grotto en beginnen daar aan de eerste gecombineerde route: Kayenta trail en Emerald Pools trails. Dit is een combi van een makkelijke en gemiddelde hike. Steile stukjes, stukjes los zand, stukjes met flinke keien maar vooral veel mooie uitzichten. Het is 1 pad voor beide richtingen dus af en toe even netjes wachten op elkaar en elkaar laten passeren. Verloopt prima. Apart om te zien dat er met zoveel droogte toch nog veel groen is. 

Maar gelukkig hebben we ook water gezien. De Emerald Pools (lower, middle en upper) geven weer een heel ander beeld van de omgeving. Deze Pools worden gevormd door het water hoog uit de mountains. Het sijpelt naar beneden en verzamelt zich in deze Pools. Deze plekjes worden tijdens de tocht door veel visitors gebruikt als rust-en fotomoment. Ook wij nemen hier de tijd om nog meer mooie foto's te maken. Helaas is een deel van de middle emerald trail afgesloten vanwege het slechte weer afgelopen winter. Een deel van de route is weggespoeld en nu niet te bewandelen.
Gelukkig hebben we wel alle Pools gezien dus de route was meer dan geslaagd.
 
De route eindigde bij Zion Lodge. Hier hebben we geluncht en opgefrist. 
De tweede route die we hebben bewandelen is Hidden Canyon Trail. Deze valt in de categorie zwaar/stijl.
De eerste 40 minuten waren flink stijl en voelde we goed aan onze bovenbenen. Op een gegeven moment kwamen we op een top en moesten we verder aan de andere kant van de canyon. Daar werd het loopgebied steeds stijler en smaller. We liepen zowat op de rand van de afgrond. Ik (Nicole) werd er helaas te onrustig en onzeker van. We hebben dan ook besloten om terug te lopen en de hike niet af te maken naar de top. Er waren meerdere met ons die tijdens de tocht besloten om te draaien. 
Na een stukje terug te hebben gelopen zijn we even op een hoog punt gestopt om rond te kijken en foto's te maken. Daar zagen we 2 kleine squirrels. Wat een grappige beestjes zeg! Ralph vond ze maar brutaal:) Ze tippelden snel op en neer en om ons heen. Ralph heeft ze gefilmd en gefotografeerd.

Eenmaal beneden hebben we nog een korte wandeling gemaakt naar een mini waterval.
Vervolgens hebben we de shuttlebus genomen langs 2 andere stops en weer helemaal terug naar het Visitor centre. Daar hebben we bij een supermarkt vast wat drinken ingeslagen voor de tocht(en) morgen. De planning is om in ieder geval 1 van de langere tochten te maken (4-5uur). Misschien eerst maar even wachten hoe onze benen morgen aanvoelen;)

De avond hebben we relaxed op onze kamer doorgebracht. Foto's en filmpjes bekeken, buiten in de zon een hapje gegeten en genoten van de omgeving.












3 opmerkingen:

  1. Wauw, prachtig natuurgebied in Zion en de waargenomen dieren, super super!!!
    Er is nog zoveel te bezichtigen dus neem goed je rust en denk aan de knieƫn, verstandig drinken in voorraad,
    schitterende reeks vastgelegd, ervan genoten, take care and have a nice trip,

    liefs xxxxxons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Whouwwwwww!
    Wat een prachtige natuur!
    Liefs, Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi mooi, geniet van de wandelingen en volg idd je gevoel als je t te gevaarlijk vindt.
    Have fun. Xx marike

    BeantwoordenVerwijderen